Bestellingen worden binnen 1 – 2 werkdagen verstuurd. Gratis verzending vanaf €59,95.

Deze kruidenthee ondersteunt de borstvoeding

Wist jij dat verschillende theesoorten op basis van kruiden goed passen om als borstvoedingsthee te drinken? Wij zetten hieronder een aantal theesoorten voor jou op een rijtje. Ga jij borstvoeding geven als jouw kindje geboren is en ben jij op zoek naar een thee die de borstvoeding op natuurlijke wijze ondersteunt? Lees dan zeker even verder. Deze theetjes zijn uiteraard ook geschikt als jij al borstvoeding geeft.

Mama-thee kruidenthee ondersteuning borstvoeding

 

Fenegriek

Fenegriek is een van de bekendere kruidensoorten die de borstvoeding ondersteunt. Het is te verwerken in warme gerechten of als thee te drinken. Fenegriek wordt veel gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om het lichaam op natuurlijke manier te ondersteunen. Fenegriek stimuleert de productie van moedermelk op natuurlijke wijze. Ook bevordert fenegriek de spijsvertering en helpt bij klachten van constipatie en winderigheid. Heeft jouw kindje last van winderigheid? Ook dan helpt fenegriek om dit te verlichten, omdat de effecten van fenegriek doorgegeven worden via de moedermelk aan jouw kindje.  

Alfalfa

Alfalfa is wat minder bekend om als kruidenthee te drinken. Net als fenegriek is alfalfa een galactagogum. Een galactagogum is een natuurlijke stof die de moedermelkproductie stimuleert. Alfalfa is een ontkiemd zaadje, ook wel kiemgroente. Van nature is alfalfa rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine A, C en K en mineralen zoals calcium en magnesium. Een thee vol voedingsstoffen dus!
Let op: alfalfa heeft een licht bloedverdunnend effect. Gebruik alfalfa niet als je bekend bent bloedstollingsziekten.

Moringa

Moringa heeft vele eigenschappen die goed van pas komen in de laatste weken van de zwangerschap en na de bevalling. Je leest hier alle voordelen van moringa. Een van de eigenschappen van moringa is de natuurlijke aanmaak van de moedermelk. Daarnaast bevordert moringa de productie van het hormoon serotonine. Dit hormoon helpt met de baby blues na de geboorte van jouw kindje.

Pas op met venkel of anijs

Sommige soorten borstvoedingsthee bevatten venkel en/of anijs. Venkel en anijs bevatten stoffen die mogelijk een schadelijk effect op de gezondheid hebben. Lees hier meer in het artikel van het Voedingscentrum. Koop je voorverpakte thee? Kijk dan goed op de ingrediëntenlijst of er venkel of anijs inzit.

Ben je op zoek naar borstvoedingsthee zonder venkel of anijs? Bovengenoemde kruiden fenegriek, alfalfa en moringa zijn dan een fijn alternatief om de borstvoeding op een natuurlijke manier te ondersteunen.

Borstvoedingsthee van Mama-thee

Uiteraard heeft Mama-thee ook borstvoedingsthee in het assortiment. Al onze thee is op kruidenbasis en 100% cafeïnevrij. In het pakket Borstvoeding Mama hebben wij fenegriek en alfalfa opgenomen. Deze theesoorten richten zich volledig op de ondersteuning van de borstvoeding. Moringa is terug te vinden in het pakket Ready Mama. Deze thee heeft een positief effect op de borstvoeding en is heel fijn als ondersteuning in de laatste weken van de zwangerschap.

Welke thee vind jij fijn om te drinken als borstvoedingsthee? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Wij zijn benieuwd! Wie weet inspireert het ons om ons assortiment met borstvoedingsthee uit te breiden.

Delen
Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen