Bestellingen worden binnen 1 – 2 werkdagen verstuurd. Gratis verzending vanaf €59,95.

Rooibosthee tijdens zwangerschap

Ben jij op zoek naar een fijne thee om tijdens jouw zwangerschap te drinken? Probeer dan eens rooibosthee. Rooibos heeft een wat stoffig imago. Dit is zo jammer! Eerlijk gezegd had rooibos bij ons ook dit imago een aantal jaar terug. Het doet ons denken aan de verpakte zakjes thee uit de supermarkt. Met een muffige geur en smaak. Rooibos van goede kwaliteit is zeker niet stoffig en muf. Kies voor een losse thee, dus niet voorverpakt. De thee is heerlijk van geur en zoet en aangenaam om te drinken. Zeker het proberen waard!

In dit blog leggen wij uit wat rooibosthee is, welke varianten er bestaan en waarom rooibosthee een fijne zwangerschapsthee is.

 

Van nature cafeïnevrij  

Rooibos is van nature cafeïnevrije. Officieel is rooibos geen thee. Thee wordt namelijk gemaakt van de theeplant Camellia Sinensis. Rooibos komt niet van deze plant, maar van de plant Aspalathus Linearis. Van nature bevatten de blaadjes van deze plant geen cafeïne. Hiermee is rooibos dus cafeïnevrij zeer geschikt om als thee tijdens jouw zwangerschap te drinken. De ingewikkelde benamingen van de planten mag je gewoon weer vergeten 😉

 

Verschillende varianten

Rooibosthee komt in verschillende varianten voor. Hieronder hebben wij er 3 op een rijtje gezet.

Rooibos

Dit is de standaard rooibos. Rooibosthee wordt gemaakt door de blaadjes te oxideren. Hierdoor krijgt de thee de typische rode kleur. De smaak van rooibos is licht zoet en warm.

Groenbos

Groenbos is een minder bekende variant. De thee wordt gemaakt van dezelfde blaadjes als rooibos. Tijdens het maakproces worden de blaadjes niet geoxideerd. Hierdoor blijven de blaadjes groen, vandaar de naam groenbos. Ook de mineralen blijven goed behouden in deze thee. Groenbos is grassig en moutig van smaak door de aanwezige mineralen.

Honingbos

Honingbos komt van een andere plant dan rooibos, maar heeft wel dezelfde kenmerken. Ook honingbos bevat geen cafeïne. De thee heeft een warmrode kleur. Honingbos heeft een volle smaak en is wat zoeter dan rooibos. Als jij aan ons vraagt welke van variant het lekkerste is, gaan wij voor honingbos.

Mama-thee - Rooibosthee zwangerschap

 

Rijk aan mineralen

Fijne bijkomstigheid van rooibos is de aanwezigheid van mineralen. Groenbos wordt niet geoxideerd, hierdoor blijven de mineralen nog beter behouden dan bij standaard rooibosthee. Deze mineralen vind je ook terug in de smaak, vooral bij groenbos..

Rooibos, groenbos en honingbos bevatten onder andere de mineralen ijzer en magnesium. Deze mineralen kan jij als aanstaande moeder goed gebruiken. IJzer ondersteunt de aanmaak van bloed. Tijdens jouw zwangerschap maakt jouw lichaam extra bloedlichaampjes aan voor jouw kindje en de placenta. Magnesium helpt bij het in slaap vallen en het herstel en ontspanning van spieren. Zowel tijdens jouw zwangerschap als na de bevalling kan jouw lichaam magnesium goed gebruiken.  

 

Tijdens zwangerschap en na bevalling

Alle varianten van rooibosthee zijn geschikt om te drinken tijdens jouw zwangerschap. Ben je het drinken van water zat? Dan is rooibos een lekker alternatief. Of ben jij op zoek naar een thee om lekker even mee te ontspannen? Dan is honingbos echt een aanrader. Deze thee is verwarmend en heerlijk om mee tot rust te komen.

Ook na de bevalling is de thee heel fijn om te drinken. De thee helpt om jouw lichaam lekker warm te houden in de periode na de bevalling. Hiermee ondersteunt de thee jouw herstel. Rooibosthee kan jij ook drinken als jij borstvoeding geeft aan jouw kindje. Een fijne thee om goed mee gehydrateerd te blijven.

 

Rooibosthee voor het hele gezin

De thee is niet alleen geschikt voor jou als aanstaande mama of kersverse mama. Rooibos is geschikt voor het hele gezin. De thee is cafeïnevrij en daarom ook geschikt voor kinderen om van te drinken. Van nature zijn rooibos en honingbos zoet van smaak. Door de smaak vinden kinderen de thee vaak lekker.

In de zomer kan jij eenvoudig zelf ijsthee maken met rooibos of honingbos. IJsthee zelf maken is niet moeilijk. Wij hebben een lekker recept voor ijsthee met honingbos en citroen. Zeker het proberen waard!

 

Rooibosthee van Mama-thee

Uiteraard heeft Mama-thee rooibos in het assortiment. Wij hebben gekozen voor honingbos vanwege de verwarmende en zoete smaak. En voor groenbos vanwege de mineralen die de thee bevat. Je vindt honingbos en groenbos in ons pakket Rooibos Mama. Een heerlijk theepakket om jezelf cadeau te doen of cadeau te geven aan een lieve zwangere vriendin. Pak je favoriete mok en theezeefje en geniet van de thee!

Welke variant van rooibos is bij jou favoriet? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Delen
Delen

2 gedachten over “Rooibosthee tijdens zwangerschap”

  1. Wat ontzettend leuk! Veel informatie die ik nog niet wist. Ik ga ook eens proberen om er ijsthee van te maken, dank voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen