Bestellingen worden binnen 1 – 2 werkdagen verstuurd. Gratis verzending vanaf €59,95.

 

Voordelen van frambozenbladthee tijdens voorbereiding op bevalling

Frambozenbladthee wordt vaak aangeraden om te drinken als je zwanger bent ter voorbereiding op de bevalling. Wat is frambozenbladthee eigenlijk? Wat is de werking van frambozendblad? Wat zijn de voordelen van frambozenbladthee tijdens de zwangerschap en bevalling? Wij hebben dit voor jou op een rijtje gezet.

Wat is frambozenbladthee?

Frambozenbladthee wordt gemaakt van de gedroogde bladeren van de frambozenstruik. Van nature bevat frambozenblad vele vitamines en mineralen, zoals vitamine A, vitamine C, calcium, ijzer en magnesium. De thee staat bekend om de positieve werking tijdens de laatste periode van de zwangerschap.  

Voordeel 1 – Versterkende werking spieren baarmoeder

Frambozenblad staat bekend om de eigenschappen de baarmoeder voor te bereiden op de bevalling. Het heeft een versterkende werking op de spieren in de baarmoeder. De spieren kunnen beter ontspannen en aanspannen tijdens de bevalling. Dit heeft een positieve invloed op de duur van de bevalling. Door de efficiëntere werking van de spieren, is de kans op (veel) bloedverlies kleiner. 

Mama-thee frambozenblad - voordelen frambozenblad bij bevalling

 

Voordeel 2 – Rijk aan mineralen en vitamines 

De thee is rijk aan mineralen. Frambozenblad bevat onder andere ijzer en vitamine C. Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer beter opgenomen wordt in het lichaam. Je werkt aan het opbouwen van een goede ijzerspiegel, zodat je minder last hebt van de gevolgen van het bloedverlies bij de bevalling.

Voordeel 3 – Bevordert herstel na bevalling

Frambozenblad heeft ook een positieve werking op het herstel na de bevalling. Het bevordert namelijk het herstel na de bevalling. Het helpt het ongemak bij naweeën ter verminderen en houdt je ijzergehalte op peil als er veel bloedverlies is geweest tijdens de bevalling. Ook na een keizersnede helpt frambozenblad om het lichaam sneller te laten herstellen. Dit komt door de vitamine C en ijzer in de thee.

Vanaf wanneer beginnen met frambozenbladthee drinken?

Er zijn verschillende adviezen over wanneer je kan beginnen met het drinken van frambozenbladthee. Het meest gangbare advies is om vanaf week 37 van de zwangerschap de thee te drinken. Vanaf dat moment is het veilig voor een baby om geboren te worden. Drink maximaal 3 koppen frambozenbladthee per dag.
Ben je niet dol op de smaak van frambozenblad? Of ben je de smaak zat na een paar weken drinken? Voeg dan verse of gedroogde gember toe voor een andere smaak.

Twijfel je over het gebruik van frambozenbladthee tijdens jouw zwangerschap? Neem dan contact op met jouw verloskundige of arts om te overleggen.

Frambozenbladthee online bestellen

Uiteraard heeft Mama-thee frambozenbladthee in het assortiment. Wij hebben de thee opgenomen in ons pakket Ready Mama. Dit pakket is geschikt om in de aanloop naar de bevalling te gebruiken. Frambozenblad ondersteunt ook bij het herstel na de bevalling. Naast frambozenbladthee vind je ook Moringa in het pakket Ready Mama.

Ben jij van plan om frambozenbladthee te gaan drinken als voorbereiding op de bevalling? Of heb jij frambozenblad gedronken tijdens jouw bevalling? Wij zijn benieuwd naar jullie reactie

Delen
Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen