Bestellingen worden binnen 1 – 2 werkdagen verstuurd. Gratis verzending vanaf €59,95.

 

Vrouwenmantelthee onmisbaar voor herstel na bevalling

Vrouwenmantelthee wordt aangeraden om het herstel na de bevalling te bevorderen. Maar wat is vrouwenmantelthee precies, wat is de werking en wat zijn de voordelen? Wij zetten het hieronder voor jou op een rijtje.

Wat is vrouwenmantelthee

Vrouwenmantelthee wordt gemaakt van de bladeren van de vrouwenmantelplant. De plant staat bekend om de mooie bladeren, die doen denken aan een mantel. Heel decoratief in de tuin. Maar daar gaat het ons niet om. Van de gedroogde bladeren van de vrouwenmantel kan thee gemaakt worden. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze thee worden gebruikt voor allerlei redenen die te maken hebben met de gezondheid van een vrouw. Zo wordt de thee onder andere door vrouwen gedronken na de zwangerschap. Lees hieronder de voordelen van vrouwenmantelthee.

Mama-thee vrouwenmantel herstel bevalling

 

Voordeel 1 – Natuurlijke reiniging van baarmoeder

Vrouwenmantel staat bekend om de samentrekkende werking van de baarmoeder. Deze werking ontstaat door de aanwezige tannine in vrouwenmantel. De samentrekkende werking stimuleert de baarmoeder om snel weer de oude vorm terug te komen.

Ook zorgt de samentrekkende werking voor een natuurlijke reiniging van de baarmoeder. Op deze manier kan de lochia gemakkelijk worden afgescheiden. Lochia is een combinatie van baarmoederslijmvlies en het bloed uit de wond van de placenta.

Voordeel 2 – Bloedstelpende werking

Vrouwenmantel heeft een bloedstelpende werking. Dit zorgt ervoor dat in de periode na de bevalling het bloeden vanuit de baarmoeder sneller stopt. Ook is de kans op het verlies van stolsels kleiner. Samen met de samentrekkende werking zorgt dit ervoor dat je gemiddeld minder bloed verliest.

Voordeel 3 – Verlichting naweeën

Vrouwenmantelthee heeft een verlichtende werking op naweeën. Bij de ene vrouw zijn naweeën heftiger dan bij de andere vrouw. Het drinken van vrouwenmantelthee kan de intensiteit van de krampen verminderen en daarmee verlichting bieden. Ook bij (heftige) menstruatiekramp helpt de thee om de krampen te verlichten.

Voordeel 4 – Rijk aan mineralen

De thee bevat diverse vitamines en mineralen. Dit zijn onder andere vitamine c, magnesium en calcium. Deze dragen bij aan de energiebalans en zorgen voor betere wondgenezing. Ook verrijken ze moedermelk.

Vrouwenmantelthee mag dus zeker niet ontbreken in jouw thee assortiment voor een optimaal herstel na de bevalling!

 

Wanneer vrouwenmantelthee drinken?

Vrouwenmantelthee dient uitsluitend na de bevalling gedronken te worden. Zoals hierboven beschreven, heeft vrouwenmantel een samentrekkende werking op de baarmoeder. Om deze reden wordt het afgeraden de thee tijdens de zwangerschap te drinken.
Zodra je bent bevallen kun je vrouwenmantelthee drinken, het liefst zo snel mogelijk. Je kunt de thee blijven drinken tot het bloeden gestopt is. Dat kan tot zo’n 6 weken na de bevalling zijn. Is de thee na deze periode nog niet op? Gebruik de thee dan om krampen te verlichten tijdens jouw menstruatie.

Twijfel je over het gebruik van vrouwenmantelthee na jouw bevalling? Neem dan contact op met jouw verloskundige of arts om te overleggen.

 

Online bestellen vrouwenmantelthee

Je bestelt vrouwenmantelthee eenvoudig bij Mama-thee. Wij hebben de thee opgenomen in het pakket Herstel Mama. Dit pakket is geschikt om na de bevalling te gebruiken en is gericht op het herstel na de bevalling. Naast vrouwenmantel vind je ook brandnetel in het pakket Herstel Mama. Deze thee zorgt er onder andere voor dat het lichaam overtollig vocht afvoert na de bevalling. Een fijn theepakket dus om te gebruiken nadat jouw baby is geboren!

Ga jij vrouwenmantelthee drinken na jouw zwangerschap? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. Wij zijn benieuwd!

Delen
Delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen